14dagar

Ja, idag har saga redan blivit två veckor. vad tiden går fort! ja, där låg jag för två veckor sedan i förlossningsrummet och väntade på  att få komma till bb =) härlig känsla att vara mamma, det är helt underbart.

idag skulle jag och saga till stan, hade matat henne och gjort henne fin. Sen när jag la henne ner så spydde hon upp allt så vi stanna hemma och myste istället. Vi la oss i sängen och somna. Tänk vad ett barn kan bli lugn av att bara av att hålla handen?

i morgon ska jag träffa åsa i stan, vi ska till knalleland och kolla dopklänning. har redan bokat upp när dopet ska vara och det bllir den 7/6 i byttorpskyrkan. kommer alla som jag ska bjuda så blir det 20vuxna och 8barn =)

slöa dag

Idag var jag på jobbet och hälsa på lite för jag var tvungen att skriva i min ob lista för februari. Såg det när jag öppnade lönekuväret i fredags =( idag tog jag och tösen en liten sovmorgon, det var gott. Nu ska jag betala min aräkningar och det är ju mindre roligt....

man kan bara ligga ner och titta på saga, det är sån fröjd och se henne ligga där och sussa helt oberoende. Ibland undrar man vad hon tänker på. Om det är mjölk eller på pojkar? =)

Roligt att det är fler som läser min blogg nu =)

min födelsedag

ja, den kunde ha börjat bättre men....jesper skulle höra av sig idag om han ville träffa lilltösen, men hade lagt av luren. åkte dit bara för att hämta min telefon för jag trodde det var fel på min gammla för den surrade så, men det måste vara fel på min ledning för denna gör lika danat =( hör ju knappt vad de säger....
jesper ville jag skulle komma in med saga, men han hade sina natt "kompisar" där så han fick umgås med dom istället. Det är ju hans val om han vill umgås med dom istället för sin dotter. blev besviken så klart.....

åkte sen till åsa, fick låna babysitter och en sån som man har runt kroppen. Hon bjöd på hemmalagad mos med fiskpinnar. Tack så mycket åsa!!!!kram på dig. Om ett tag ska vi till knalleland och kolla dopklänning, kul att ha någon med sig. Faddrar är reda klara =) Det blir mamma eller min syster som ska sy den, tur man har sådana kunskaper i släkten =)

sen hämtade jag mamma och pappa för de ville träffa lill pricken. mamma sa att hon var mindre än en docka, men hon ska nog växa till sig och bli stor. De sa att hón var lik jesper =( hmm.....
Fick fina kläder utav mamma och mormor som saga ska ha sen.

sen blev det en tur till moster och mina kusiner. min kusin julius vill gärna hålla mig och pussa mig. Sov nästan hela tiden, digga lite till roxette och log. =) min lilla tös. de bjöd på våfflor och varama mackor. Förlorade i memori när jag spelade med viktor. De är två härliga grabbar. =) Per sa att han aldrig hade hållt en sån liten bebis innan. Farmor ringde och kolla läget med saga idag och gratta mig. Alla har grattat mig förutom en idag......

nu är klockan 24.10 men det är ingen ide och lägga sig för det är amining om 20min igen. var tredje timma ska hon äta och det går så fort tiden emellan där....ska bara se om jag får liv i henne för hon sover väldigt gott.

sov gott med er önskar mamma och lilla saga

Utkast: idag fm  ...

idag fm  var jag väldigt trött, hon hade svårt och sova inatt. idag var de från bvc och de vägde henne. hon hade gått upp 175g på fyra dagar =) mamma blev väldigt glad! så nu väger hon 2671g, samma som när hon föddes. fick många bra råd och tips. sen har jag pratat med farmor två gånger i dag, hon undra hur det var med lilltösen och om hon hade gått upp i vikt.

jag saknar min lill lurv!!!!!! jag hoppas jag får träffa han snart....

I morgon fyller jag år, men den bästa presenten har jag ju redan fått och det är ju saga! skulle ha kalas i morgon men jag väntar lite tills saga har vuxit till sig. är jättenöjd med min vagn =)

farmor besök

idag på fm kom farmor och hälsa på, det var kul. Hon mata mig med välling och jag åt upp alltihop. sen åt jag lite vanlig mjölk....jag fick en klänning med byxor.

saga tackar så mycket för alla fina kläder som hon har fått, hon lovar att gå mannekäng sen =)
måste köpa lådor som jag kan lägga alla kläder i, eller flytta till större lägenhet! =)

imorgon kommer barnmorkan och ska väga henne,  jag hoppas innerligt att hon har gått upp lite i vikt, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Just nu sover hon så gott. Det är så gott och pussa henne i ansikten, finns det något bättre än den kärleken? Jag älskar henne så mycket så jag kan inte beskriva det i ord!!! älskar, älskar älskar henne!!! dom smår krypen luktar ju så gott. Tänkte nästa vecka att det ska bli ett premiärbad för henne, får se hur det går.

vagnen som jag har fått i födelsedagspresent utav åsa, mamma, pappa, mormor och camilla är jättefin. jag är så stolt när jag är ute och traskar. kort kommer senare....

åsa, oliwer och ulrik var här i söndags och lämnade bilbarnstolen, den fungerar bra! oliwer klappade saga så fint och pussade henne. =)

graviditeten

Graviditeten:

*Vilka var dina favorit kläder?:
jag gillade tajta kläder som framhävde min mage =) och pösiga hemma
*Vad var din/dina favorit rätter: thai
*Vad var dina/din favorit dryck?: mjölk
*Vad tyckte du inte om?: gilla allt
*Var det någon favorit rätt som ändrades?: nej
*Vad var du mest sugen på?: choklad
*Hade du halsbränna?: nej
*Hade du sammandragningar?: japp i slutet
*Mådde du illa?: nej
*Vilken sovställning var bäst?: på sidan

*När var din BF dag?
: 17mars
*Gick du över tiden?: nej
*Hur mycket gick du upp i vikt?: 5kg
*Hade du mycket vätska i kroppen? nej
*Hur var ditt psyke? grät ofta
*Gnällde/klagade du?: nej det gjorde jag inte
*Vad trodde du det var för kön?: var inte säker på en tös, men både jag och jesper önskade det
*Visste du vad det var för kön?: nej!
*Hur låg ditt SF mått?:
*Var du rädd för något?: nej det va jag inte...
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut?: att jag skulle få bada och få bedövning vid behov och det fick jag =)
*Hur ser du på graviditeten idag?: helt underbar.. längtar till nästa graviditet =)

Förlossning:

*När började din förlossning?: 16mars
*Hur började den?: vattnet gick
*När åkte du/ni in till förlossningen?:14mars
*Varför?: vattnet gick
*Vem/vilka åkte du in med?:  fick skjuts utav min syster
*Fick du/ni åka hem igen?: nej
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på?: Borås BB
*Hur mycket var du öppen när ni kom in?: 0,5cm
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen?: fick bada, fnittra och krysta =)
*Vilka/vilken var med under förlossningen?: barnmorkan, en som läser till barnmroskan, marie till badet och jesper fullt ut
*Tog du nått smärtstillande?: ja, lustgas
*Grät du?: nej, men ohört lycklig. gråter idag för min lilla saga istället =) älskar henne
*Vad tyckte du var jobbigast?: värkarna...
*Var du rädd för något?: nej
*Hur lång tid tog det?:ca 28h
*Hur ser du på förlossningen idag?: helt fantastiskt, visst hade skit ont och så men det va värt allt när han kom till mig =)

Barnet:

*Vad blev det för kön?:
tjej
*Hur mycket vägde barnet?: 2670 gram
*Hur lång var barnet?: 48 cm
*Vad var huvudomfången?
*Hur mådde barnet?: bra, fast lite liten då pga hon kom för tidigt

min lilla guldklimp saga!

ja, nu har hon äntligen kommit ut jag som har längtat så!!! Hon kom 3½vecka för tidigt....

Förlossningen
lördag den 14 mars skulle jag på kalas för min systerson fyllde 4år, men jag vaknade av att jag "kissa"ner mig i sängen =( tur man inte hade nattbesök då...pinsamt! men det räckte inte med det utan att det droppa hela tiden, förstod inte det. Tänkte ska jag kissa ner mig så så blir det inget kalas. Camilla ringde på fm och sa att kalas blev inställt och då berätta jag detta. Hon säger att det är nog vattnet som har gått. Nu, tänkte jag. Men sen luktade jag på lakanet och det var vattnet. Ringde upp till förlossningen och jag skulle åka upp, camilla och per skjutsade in mig. Där började de ta ctg kurva och det visade att jag inte hade några samman dragningar. Ringde jesper och marie och sa att nu är det inte långt kvar. Från jesper fick jag till svar inte en lördag? han blev besviken för att han skulle sitta själv en lördagskväll. På söndagen kom camilla med lite fika, var kul med lite sällskap. Men inget hände, på måndagen fick de ge mig en gel som sätter igång det. Marie kom på efm för hon skulle vara med. Åkte upp till elvis och matade han, köpte lite mc mat och hälsade på min syster.

på tisdagen fick jag en gel igen och nu började verkligen köra igång, vi var ute och gick för att det skulle underlätta lite. framåt efm var värkarkarna ca 4min täta, marie höll koll på dem bra!!! framåt fem var det dags och sätta mig i badet, då fick jag lustgas och det var gott!!! tror jag blev ite fnittrig där ett tag =) marie var tvungen och åka hem till sina pojkar men jesper var kvar. TACK marie för stödet!!! När jag kom upp ur badet så hade jag öppnat mig hela 8cm, så nu var det bara att köra igång snart. Jesper tog kort, men det märkte jag aldrig för jag var i en helt annan värld =) Allt gick jättebra! saga sov hos pappa i 5h innan vi kom upp till bb, pappa sov lika gott han med. han verkade faktiskt lycklig och jag mådde bra av det. kunde ej sova, för jag var så lycklig jag med, låg mest och tittade på jesper och saga. Han klippte av navelsträngen =)

kön: flicka
vikt: 2670g
längd: 48cm
Tid: 19.59 den 17/3
namn: saga

jesper sov på bb i två dagar, sen skulle han ut och festa som vanligt igen...hon mådde inte riktigt bra för amningen hade inte kommit igång med m.m skulle ta vissa prover för att hon var så liten.
Tur man har vänner för de fick hämta mig från bb, lämna bilbarnstol m.m. Ni är guld värda!!!
har haft jätteproblem med amningen, men nu börjar den komma igång lite...

har fått jättefina kläder utav en del, nu har jag vikit ihop alla och lagt dom i storleksordning =)
i lördag svar johannes och jesper här i några timmar för johannes ville träffa sin syster.


vem kan måstå en sån här söt tjej?vem kan motstå en sån hör söt tjej?

utamanad

jag har blivit utamanad av åsa

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1) vill alltid ha närhet

2) blir arg om någon ljuger för mig och visar det tydligt

3) kan vara en slarvpetter, men när jag väl städar så blir det rent

4) gillar djur

5) måste alltid ha mjölk i kylskåpet nu =)

6) godis till helgen

7) sitta vid datan

8) gossa med min lilla lurv

japp och jag utmanar...

emelie
per
helen
jennifer
åsa
jesper

ullared

I går var jag i ullared, var där rätt så tidigt och det var bra där för det var inte så mycket folk då: handlade massa till bebisen, kläder, påslakan, filt, bok, nät till vagenen, kam, nässug, våtservetter, napp, spälskydd, bitring m.m Så nu har jag allt förutom blöjor, men det ska jag fixa så det är hemma. Längtar nu, det är bara 5veckor kvar! Idag fick jag skötbordet, marie var här och lämnade det. Skulle städat min bil igår i Svenljunga men det regnade så jag får ta det en annan gång.

Nu ska jag sluta skriva i min blogg för allt som man skriver verkar ju fel. Ni som läser den och har synpunker om mitt skrivande varför lägger ni inte in en kommentar? Det är ju bra om man är ärlig, det är ju ändå min blogg. exxet blev sur igen för att jag skrev om hans sätt och att vi inte kunde kommunicera, vad är det för "fel" i det???? Lätt att vara tyken i andra ändan...accepterar tyvär inte sånt.
Så ni som läser den behöver inte gå in mer för bloggen upphör nu!

knalleland

Idag var det meningen att jag skulle åka till Gekås, men jag tar det i morgon när jag ändå ska till Ö frulunda och hämta barnkälder och skötbord. Min kompis Helen ringde och fråga om jag skulle med till knalleland, visst ville jag det! Vi gick och tittade i affärer, det blev mycket barnkälder vi títta på=) Gud så fina kläder det finns!! Vi satt och fika och prata i allmänhet, det var riktigt trevligt faktiskt.

Nu tittar jag på lets dance och har ätit räkmackor, det var gott. Elvis killen tycket om räkor med....
Ringde Jesper innan och frågade om jag fick låna hans damsugare för jag ska tvätta och städa bilen där i morgon tänkte jag. Men nu vet jag inte för han är så jävla elak, egoistisk med mera. Jag fråga om han skulle ut idag och fick till svar: skit du i det! Vilken jävla ton och sätt han har, kan inte förstå att han har jag varit ihop med i fem år, men nu kommer väll den rätta Jesper fram eller så har jag inte sett den innan....
Han som vill ha delad vårdnad, över min döda kropp säger jag! Inte med hans stil.

helgen

I söndags hade jag fullt upp =) först åkte jag till Åsa, Ulrik och söta Oliwer. Skulle låna Oliwers spjälsäng, fick låna tjejkläder utav Marina om det blir en tös. De bjöd på älg gryta, det var faktiskt riktigt gott! Sen åkte jag till Patrik och Marie i Svenljunga, jag hade inte träffat dem på jättelänge. Var där i 3-4 timmar. De bjöd på lite fika. Sen åkte jag till Jesper för att vi skulle äta kvällsmat ihop. Han stekte jumbo räkor med vitlökm mums. Sen prata vi lite, men det kändes konstigt och vara där på något sätt....sen åkte jag hem till min lilla lurv som hade saknat mig

Idag har jag jobbat inom hemtjänsten, för min del har det varit lungt för jag har gjort mycket pappersarbete. Jag var inte inplanerad för jag skulle ju igentligen gått på havandeskap om inte försäkringskassan hade nekat mig 25% =(
skit skit skit säger jag.

Sen åkte jag till knalleland, skulle möta Åsa där för  vi skulle kolla på en vagn som hon hade sett. Den var fin och billig, var i svart och beige. Sen åkte vi till barnvagnscentralen men där var det mycket dyrare priser! ska fundera i 2dar sa jag. Det jag behöver köpa till är regnskydd och mygnät. Var inte så farligt dyrt. Ska fråga om Jesper kan hjälpa till med lite saker, eller lättare sagt han måste nog det för det är en del kvar att köpa....

sen gick vi och fika, vi tog pannkankor med sylt och det kan jag säga att det var inte dumt! MUMS....=) Oliver åt en god kaka men festis mer. Sen gick vi och kika lite i affären, blev mest och kolla bebisklädet =) vissa är mycket fint, andra är som man kan slänga i soporna!!!!
Har varit en väldigt trevlig dag och helg.

RSS 2.0