vet ej vad jag ska skriva men gör det ändå

igentligen känner jag inte för att skriva i min blogg, men gör det ändå....
vi har varit hos åsa m familj och solat och badat. det har ju varit underbart väder =) igår beställde vi smycken, på mitt ska det stå saga...längtar tills jag får det! jag o åsa har haft det väldigt kul när vi har träffats men jag vet inte om det är värmens fel? när vi åkte till dalsjön härom dan så hade vi med oss packning för en hel vecka kändes det som =)

min sötnos

 va, vad vill du?

idag skulle jag åkt iväg o solat men jag måste fylla på vatten i bilen. ska göra det för jag ska till mina vänner och ha det lite kul =) om jag kommer iväg....
längtar tills åsa har semester!!!!!!!
va mer ska jag skriva? som sagt lusten fanns ej där idag...

jo, de hade rea på barnkläder och då köpte jag lite fina plagg. saga tog kort i måndags, en del blev jättefina.men hon var jättetrött i slutet =( man kissa lite på pappa oxå när man var naken =) det var nog tungt för jesper och hålla med en hand, för han blev svettig.

           

fick fem kläddesplagg för under 250kronor!!!

midsommarhelgen

på midsommarafton skulle alla 35personer infinna sig kl:11.00 på Grannäs. var lite narvös att jag inte skulle hitta och komma försent, men det var inte svårt att hitta och jag kom i tid. helen och Per hade dukat jättefint med ballonger, serpentiner, snappsvisor och lag uppställning =) barnen åt först med köttbullar, sill o potatis, sen åt vi. det var jättegott!!! vädret växla mellen sol och regn, men det kom upp en fin midsommarkrans ändå =) de dansade till den efter maten. sen hade de spexat till det med lekar och sånt tycker jag är roligt! först var det då en tipspromenad, kunde en fråga....barnfråga haha =) sen sköt vi med luftgevär som vi skulle träffa ballonger. en annan lek var att vi fick en gelegroda som vi skulle spotta så långt bort, tror min groda kom 3,40någonting, men helst hade jag velat äta upp den =) dom är ju så goda. tiden gick jättefort hela tiden, för nu var det ju dags för grillning. det som var jobbigt var och stå där ute när det var massa knott. de sista två lekarna var att man skulle bygga en pyramid och han som var fulast i mitt lag klarade av det =) sen skulle vi bygga högst torn men klossar på 3minuter. det gick tyvär inte så bra, vårat lag kom på 4e plats,men vi var lika glada ändå. under kvällen så badade dom i omgångar för de hade en badtunna, har aldrig badat i en sån. när man satt där på kvällen och frys så tänkte man bara på det varma vattnet.  ni kanske undra vad saga var? hon var med mig men hon sov nästan hela kvällen i sin vagn. jag hade en ån bra barnvakt som tittade i vagnen nästan varannan minut (lite överdrivet kanske) men man fråga theres om hon sov, så nicka hon fint. ocn när saga vakna så kom hon och sa att hon skrek. så saga fick en ny beundrare den kvällen =) hampus är så lik per och theres är så lik helen. ja, sista sittningen i badtunnan var helen, cicci och jag, och vad det var gott!!! en sån skulle man ha. tror jag gick upp vid 01.00 och somna som en stock jämte saga. en fartfylld och rolig dag hade vi.

 här börjar de klä midsommarstången

 Här dansar de små grodorna

 matdax för barnen



på lördagen åkte vi en båttur för det var fint väder. det var första gången saga åkte båt och hon protesterade inte....hon satt där och  kikade och efter en stund så somna hon tills vi gick i land. hon såg så mysig och påbältad ut i sin flytväst, min lilla gumma =) vi röjde efter festen, helen och jag diska meden per började i ladan, när vi kom dit sen var han nästa klar. plocka ner tipspromenad gjorde vi och spelade lite spel =) vi åt grillat med stekt potatis, mums säger jag bara =) theres var så trött att hon nästan somnade vid matbordet, min somna vid 19.00. hampus och therese höll saga. tänk vad poppis man blir när man har en liten för båda ville sitta gämte bebisens mamma =) sen på kvällen bada vi igen, var 38grader =) härligt härligt säger jag. helen och per tyckte jag skulle hoppa ner i skön, var väll tvungen med det, trodde jag skulle dö men jag överlevde =) det var första doppet för i år....
kan säga att deras utsikt från stugan går inte av för hackor....

 vem vill inte sitta på den här alltanen med den utsikten?

 badtunnan

 wow säger jag bara!!!

         min fösta badtur...

 saga och theres


på söndagen vakna tösen vid sju, hon hade sovit hela natten utan att velat äta. vi sa det att hon är inte van vid den friska luften på landet =) theres hade feber och var sjuk, stackaren hon såg inte bra ut....hoppas hon blir frisk snart. åkte hem sen på fm. när vi kom hem så vilade vi lite....

Tack så hemskt mycket helen, per, theres och hampus för en trevlig helg!!!

nu idag har vi träffat åsa lite på stan vi tog en glass i värmne och det var gott. synd att hon skulle åka och jobba bara för annars kunde vi ha slappat i stan. vi träffade även åsas mamma där. sen åkte jag hem för jag trodde jag skulle tvätta, brukar alltid göra det på måndagar men jag kom på att det var fullt idag och att jag hade bokat upp mig på onsdag i stället. kl: 19 idag ska vi åka och ta fina kort på saga, det ser jag fram emot. vi ska möta pappa där för han ska hålla mig...

mått bättre

Idag mår jag inte alls bra, har jätteont i magen och mår illa. så det blir inte så mycket att göra idag förutom att tvätta färdigt, tur jag inte har så många maskiner idag.

ja, i lördags var det cyckelfest och jag hade det jättekul! fick två glas vin utav terje och då började jag redan känna av spriten....sen blev det två bacardi razz med frysta hallon, mums!!! ja, vädret såg ur så där lovande när vi skulle börja cykla så alla palta på sig regnkläder =) terjes kusin med sambo var med på förfesten oxå. marie hade gjort god kyckling m potatissallad och bröd. vi sjöng medans vi åt. skicka sms under kvällen men tydligen hade jag inte stavat så bra enligt åsa och camilla. Fick låna en hatt utav marie, den var snygg så den hade jag på mig under hela kvällen. kvällen gick jättefort särskilt för glenn o sabrina som fick åka hem redan vid halv nio. vid 22.30 fick jag ett sms utav camilla: natti natti mamma nu är jag trött och ska nana saknar dig saga. då kom saknande verkligen av henne =).  vid 24 åkte terje, marie och jag hem. cyklingen gick jättebra för mig, men inte för terje. han hade tydligen varit en sväng ute på åkern =) terje hade stannat cykeln och det såg inte jag först så marie sa till mig. varför står du där undra vi, det kom en bil sa terje, ja men det var över 2minuter sen den åkte förbi ....haha!!! jesper var lite bakom oss, han var rätt bra i gasen han oxå. när han kom så sa han att det var ett helvete o cykla, det var någon som var tvungen att ropa sväng höger och vänster åt honom. det är konstigt jag klarade cyklingen men inte trapporna för när jag skulle lägga mig så kana jag ner för hälften av trapporna. det gjorde inte så ont då, men dagen efter. aj säger jag bara, har blåmärken på benen. när jag vaknade på söndagen så mådde jag skitkass, kunde inte röra mig för då mådde jag illa. på morgonen kom terjes två kusiner, det var tydligen det paret som hade hjälpt jesper hem. de fick hålla i styret vissa gånger för att han inte skulle ramla, de trodde aldrig han skulle komma fram. när vi stod ute i luften så kände jag att jag piggna till lite. på fm körde jag jesper så han skulle hämta sin bil för den stod på HId, sen tog jag en sväng och hälsade på min lilla lurv innan jag skulle till camilla m. familj. min kusin m. familj skulle komma dit och hälsa på.

det var trevligt och träffa dom och det hade gått så bra och passa saga. hon hade sovit hela natten och var så snäll. hennes kusiner hade nog hållt igång henne för hon var så trött när hon kom hem så hon gick och la sig tidigt =) jag var seg hela kvällen....

 Sabina och marie

 Jesper

 Jag

 Saga och ville

 Så här låg julius och saga när jag skulle hämta henne en gång =)

Ja, i onsdags var det sista gången det var föräldraträff. lite tråkigt tycker jag för dom har varit roliga och gå  på. vi gjorde hand och fotavtryck som jag ska hämta nu på onsdag för de skulle lägga på gips på dom. här är ngra barn som var med i onsdags.


 här har saga fått tvu goeesdjur utav viktor, va snäll han var som tyckte "lilletussen" skulle ha dom. viktor kallar henne det =)

kort

nu har åsa varit h är och lagt upp lite bilder från dopet, det var kul. hon var inte här så länge för att hon skuylle hämta oliwer. har packat färdigt sagas lilla resväska som hon ska ha när camilla är barnvakt på lördag. ska lämna alla saker idag så att hon har det. måste handla lite välling innan jag åker dig, det går åt jättemycket nu när hon inte äter från bröstet =( när jag satt här vid datan idag så såg jag att vaktmästaren tog alla mina kvistar från när jag hade klippt häcken, var tvungen gå ut och tacka så hemskt mycket. så nu är det fint på alltanen förutom att jag måste slänga kläderna på insamling dom som jag inte ska ha mer.
har inte så mycket mer att skriva....

 en liten söt rosett i håret

 arg tjej

 här får man vatten på huvudet

 phu klart men utan napp...

 moster camilla

 här är två gossedjur som jag har fått utav kusinen viktor =)




presenter

Igår gjorde jag potais och kötfärsgratäng men det var inte alls gott, inte om man gämför med ulriks goda potaisgratäng som han gjorde förra helgen =) det var som den riktigt smällte i munnen. nästa gång han gör den får han visa hur man gör!!!

här är dom presenterna som saga fick på dopet

 en tavla som man skriver in namn, datum m.m. Fick av Terje o Marie m. familj

 speldosa och två rosa nappar. Fick av Terje o Marie m. familj

      en speldosa och sparbörsa i samma och en "tavla" där man skriver i sin längd på det rosa bandet. Fick av Åsa, Ulrik, Oliwer o Wille.

      smyckeskrin och ett halsband där det står ängel på. Fick av Farmor, Pappa och bror.

     Ett lamm som kan bli en kudde, en nalle + snuttefilt, tavla med namn, vikt m.m. Fick av mormor och gammelmormor

 Fotoalbum. Fick av Anita, Leif och Camilla

 En hund. Fick av Emelie och Per

 En berlock. Fick av Camilla och Per m. familj + Morfar.

 Ett arband. Fick av Fam lindström

 Ett armband. Fick av Solveig och Bosse

 Ett arband. Fick av Jennifer, Adrian och Morfar

 En berlock. Fick av Anki

 Dopklänningen som Camilla sydde.

har haft fullt upp idag men är inte klar än, måste dammsuga och torka golv i morgon. har annars städat, tvättat och tagit kort på alla dopsaker och tröstat saga.


Dop

ja, nu är det avklarat och det är skönt det! Vill tacka mina faddrar camilla, per, terje och marie för att de ställde upp som faddrar och hjälpte mig efter kalaset. Men jag vill även rikta ett stort tack till ulrik och min underbara Åsa som har hjälpt mig genom hela dopet med handling, blommor, dukning, sminkning, vikning av servettar ja ALLT!!! Jesper hjälpte mig ingenting förutom att plocka undan lite efter festen



bakom prästen är terje, sen marie, jag, jesper, camilla o saga och per

 servetterna som jag och åsa har vikit

Igår gjorde åsa fina blomsterarregemang som vi satte på bordet, det var alldeles för pilligt för mig så jag slapp
=( men det var kul och plocka blommorna. sen gjorde hon massa knutar i mitt hår för att det skulle bli lockit tills idag och det blev det =)

 titta så fint åsa har gjort

mina toffsar i håret

resultatet, fint va?









ja, imorses var det full fart när jag o åsa skulle göra färdigt allt. vi skulle äta frukost, packa ner allt, saga skulle äta, skulle sminkas, fixa hår och duka. jag kände mig så fin på dopet idag, fin i håret och fint sminkad. min syster sa jag var jättefin =) blir man glad men det är åsa som får ta emot berömmet! dukningen blev så fin, hade färgerna lila, rosa o silver.

dukningen

Det var en tjej till som skulle döpas till alva, de hade inga faddrar. innan allt börja så skulle vi gå in på rad. jag var lite narvös, men det släppte sen. först höll camilla och sen marie. när prästen skulle skvätta vatten på saga så sputta hon ut nappen så den hamnade i dopfunten, man kunde ju inte hålla sig för skratt lite =) det är inte alla som har fått sin napp döpt. sen var det meningen vi skulle lägga våra händer på saga när prästen bad, men hon glömde av och säga till när vi skulle göra det.

 det är jobbigt med dop...

terje o marie

moster camilla. se de söta lilla rosettern saga har.

Jävlar, nu vet jag vad jag glömde! börja ta lite kort om vilka som var med på dopet, men sen glömde jag ta på dem som hade gått iväg....=(
jag på smörgåstårta men skulle ha beställt en till.....sen bjöd jag på tårta som camilla hade gjort och våra kokoskakor som jag och åsa gjorde i fredags. allt var jättegott =) nu får jag äta kakor tills jag dör....=)
vi gjorde havrekakor som jag skulle bjuda på men det var inte alls gott.  vi hade fått fel recept. det var som att äta havre med socker på. för åsas mamma sa att de var så goda och när åsa hade smakat på en så ringde hon sin mamma och sa att det var hur äckligt som helst. hon uttryckte sig lite som att äta havregryn direkt hur påsen =) det var så roligt när hon sa det. så hennes mamma fick dom och skulle göra om dom. 

 min vän åsa 


pappa besök

Idag var det föräldrakurs och vi var på byttorps bibliotek idag =) saga fick en bok med massa ramsor och melodier så nu får jag börja sjunga.  har i och försig sjung flera gånger för henne men nu kan man ju byta låt =) det var riktigt kallt idag, usch! Nu är det bara en gång kvar av kursen och då ska vi göra hand och fotavtryck, det ska bli riktigt  kul!

när vi kom hem så var jag riktig slö så vi gick och vila lite. sen har jag röjt lite här. I morgon ska jag och åsa baka kakor till dopet =) skulle gjort det idag men jag var lite trött.

I går kom åsa hit och förde över lite mer bilder =) sen lånade jag ljusstakar av hennes mamma som jag ska ha på söndag. sen åkte vi till åsa. där kolla vi ut kläder som jag ska låna, fan va snygga de är! sen sminka hon mig snyggt =)

sen kom jesper o hälsa på saga =) hon blev glad. han hade saga medans jag stekte pannkakor. hanhjälpte mig med datan för jag hade massa virus i den, men jag vet inte om det blev riktigt 100, han tycker jag ska ta bort allt från datan och installera nytt. =(



 sitter gott hos åsa

var tar tiden vägen?

Idag var jag och hälsade  på camilla och viktor, på vägen hämta jag upp min vän Carolina. Vi skulle ta en fika där. det var kul och träffa henne för det är ett tag sedan. saga fick en jätte fin dress av henne. jag vet att man ska tvätta kläderna först men jag kundet inte låta bli att använda dem idag när vi skulle iväg på mötet. Efter fikat tog vi en liten tupplur innan vi skulle iväg igen. Det var sista styrelsemötet innan sommaren och då blev jag inbjuden. saga var snäll hela tiden, somna en liten stund oxå. Sen bjöd de på goa räkmackor, mums. Det var meningen att jag och åsa skulle gått ut och gått idag men jag hann inte det för tiden blev så knapp. De fråga om jag ville hänga med till djurparken men jag får vänta lite med det.

nu ikväll har jag chattat på msn hela kvällen, tiden går ju jättefort när man gör det. =)



vilken söting

här är dressen hon fick utav carolina

 smile =)


vilket väder

Idag var jag och saga på föräldrakursen, idag gjorde mamma pureer som hon ska börja äta vid 4månader, det var inte alls så svårt. saga brukar alltid somna i vagnen men inte idag, hon skrek för det mesta. antingen var det för varmt eller så var hon hungrig. har börjat ge henne lite tillägg för det verkar inte som hon blir mätt på bröstet längre.
har inte kunnat så solat idag för att saga har varit så ledsen. sen ikväll har jag tvättat, inte alls kul. nu får jag spara finkläderna till spå söndag. nu ikväll har jag gått en promenad för att hon skulle somna och det gjorde hon, hon var helt slut. brukar sova på dagen.

åsa gav mig en glad överaskning idag, jag slipper vika mer servetter =) hon höll på och vika dom nu ikväll. dom servetterna är inte min bästa vän precis, men kul har vi haft när vi har gjort det.

nästa utgång är om två veckor, då är det cykelfest i hid =) dans och massa sprit.....ska sova hos terje och marie på natten och cykla tillbaka!!!! ska bli riktigt kul!

grand

ja, idag är det morsdag och jag har fått goa kramar, pussar och leenden från min lilla dotter. idag har vi varit hos åsa, ulrik, oliwer o ville. vilket väder det har varit! jag och åsa blåste upp oliwers pool så att de kunde bada. saga tyckte det var så gott. hon fick låna badkalsonger utav oliwer men de var lite för stora så vi satte gummiband i sidan =) funka hur bra som helst. sen nu ikväll så grilla ulrik fläskfile mums! sen vikte jag servetter till dopet och det var inte alls kul idag! det verka bli mindre än när vi började....sist vi vek så gjorde vi 20st på en kort tid, nu vik vi kanske några stycken på en lång tid...försåt inte detta. men nu är det bara 6st kvar och dom ska vi ta på lördag kväll för då kommer åsa hit. vi ska handla på lördag och sen sover hon här för att vi ska upp tidigt och duka på söndag.

min tös kom tidigt i morses, jag saknade henne under natten. förfesta gjorde vi hos åsa =) hennes granne sandra var med oxå. hon kom in med sin son elwin, gud så söt och snäll han var! sen kom hennes gubbe och hämtade han.
det är synd att man inte kan lägga ut klipp här för då hade ni fått ett gott skratt. filma åsa igår när hon dansa, sån blir man efter två cider. =) sen gick vi till grand, hur mycket folk som helt och killar så klart. träffa en jättetrevlig kille där, han verkar så snäll och go om inte snygg annars, dregglar....
när jag satt och pratade med han så kom åsa och sa att hon hade slått en kille! va, sa jag. han hade frågat henne om de skulle hånlga nä sa hon jag är förlovad. då blev han så arg att han sparkade henne och sa jävla subba! åsa blev så arg att hon gav h an en rak höger! helt rätt åsa haha. hon blev lite snopen själv så vi gick därifrån sen. vi följde åsa och sandra till bussen, sen stod vi och prata en bra stund, så det blev sent inatt.....tur vi bytte nummer =)
det var riktigt kul att gå ut, det var ju sagt ett tag sedan.
här sov hon gott när vi sov över hos åsa

3goa tjejer, har ej hunnit sminka mig än =)

baddags i oliwers pool

så gott

somnat




RSS 2.0